
مشاوره درسی و مشاوره تحصیلی شامل آموزش نکات اصولی برای مطالعه، تغییر عادات اشتباه مطالعه و هدف گذاری در سال تحصیلی است. در کنار تمامی این عوامل برنامه ریزی شخصی سازی شده است که می تواند نظم درسی به دانش آموز بدهد تا بتواند در زمان مشخص در طول روز به اقدامات مهم درسی و زندگی شخصی رسیدگی کند.
مسلما بدون برنامه ریزی و آموزش روش مطالعه استاندارد دروس نمی توان تمامی دروس را مطالعه کرد و بتوان در آنها به تسلط کافی رسید. از این رو در این صفحه مشاوره درسی می خواهیم نکات مهم برای آموزش مشاوره را به شما ارائه دهیم اما از آنجایی که برنامه ریزی کاملا فردی است نمی توان یک برنامه ریزی کلی برای تمامی دانش آموزان قرار داد و داوطلبانی که میخواهند با یک هزینه کاملا مناسب یک برنامه ریزی کاملا شخصی سازی شده مناسب با هدف خود داشته باشند حتما با ما در ارتباط باشند.
1- اهداف خود را مشخص کنیم
مشخص کردن هدف اولین اقدام داوطلبان می باشد. هدف یعنی ایجاد انگیزه در داوطلب . مسلما بدون انگیزه نمی توان ساعت های طولانی به مطالعه پرداخت. انگیزه بیرونی که با حرف دیگران در دانش آموز ایجاد می شود به سرعت ناپدید می شود. اما انگیزه درونی می تواند از خستگی جلوگیری کند. بنابراین در اولین قدم باید برای خودتان یک هدف مشخص کنید. مشخص کردن هدف ویژگی هایی دارد که در این ویدئو کامل و دقیق برای شما توضیح داده ایم. بنابراین قبل از انجام هر کاری، اهداف خود را مشخص کنیم.
2- اهداف کوتاه مدت داشته باشیم
رسیدن به هدف بلند مدت، زمان و انرژی زیادی نیاز دارد و ممکن است داوطلب کنکوری در میانه های راه خسته شود. از این رو هدف اصلی و بلند مدت ما باید به اهداف کوچک تر دسته بندی شود. مثلا هدف اصلی و بلند مدت شما قبولی در رشته پزشکی دانشگاه تهران می باشد. اما رسیدن به آن نیاز به صبوری و استمرار و تلاش دارد و ممکن است بعد از چند ماه دانش آموز را از رسیدن به هدف، خسته و ناامید کند. اما اگر در کنار هدف بلند خود، اهداف کوتاه مدت مدت داشته باشیم؛ مانند افزایش 1000 تایی تراز تا ماه آینده و… می تواند به داوطلب انگیزه دهد. در مورد شیوه هدف گذاری کوتاه مدت در ویدئو به صورت کامل و دقیق صحبت کرده ایم.
3- با حداکثر بازدهی پیش بریم
متاسفانه خیلی از داوطلبان در سال های کنکور به هر مسیری چنگ می زنند. این کار بسیار اشتباه است. استفاده از کلاس های متعدد، معلم خصوصی زیاد، جزوات و کتاب های کمک آموزشی متنوع و … همه و همه تنها موجب می شود که داوطلب سردرگم شود . به دلیل محدودیت زمان برای رسیدگی به همه این امور درسی، مضطرب و نگران شود. از این رو اگر می خواهید با حداکثر بازدهی پیش بروید؛ باید با یک مسیر همگام باشید و تا انتها با همان مسیر به جلو بروید.
4- استرس و اضطراب رو به صفر برسونیم
اگر به اندازه کافی مطالعه می کنید و روند درسی شما کاملا تحت کنترل است؛ بهتر است با نگرانی و استرس به نتیجه خود خدشه وارد نکنید. نگرانی و استرس تنها موجب نتیجه معکوس می شود. برای اینکار باید از تمامی تلاش و انرژی خود استفاده کنید؛ زیر نظر یک متخصص مشاوره پیش بروید و آرامش خود را حفظ کنید.
اگر شما در مسیر درستی برای مطالعه هستید؛ بنابراین نباید نگران باشید و فقط روی اهداف خود متمرکز باشید ولی اگر مسیر درسی شما صحیح نیست نگرانی شما کاملا به جا می باشد و حتما باید از یک مسیر اصولی پیروی کنید. اما اگر می خواهید یک نتیجه معقول دریافت کنید؛ استرس و اضطراب خود را به صفر برسانید. تکنیک های کاهش استرس و اضطراب را به صورت کامل و دقیق برای شما توضیح داده ایم.
5- هوش هیجانی رو بالا ببریم
هوش هیجانی یعنی شناخت تمامی عواملی که موجب می شود عملکرد شما در پایین ترین حالت ممکن باشد. یکی از این عوامل ترس از شکست می باشد. یک جمله معروف از دکتر پرتوی که باید شکست بخوری تا شکست نخوری. باید نتیجه آزمون شما بد باشد تا متوجه اشتباهات خود باشید و دیگر اشتباه نکنید. بنابراین شروع به مطالعه کنید؛ از خودتان آزمون بگیرید واز نتیجه نترسید. یادتان باشد که باید شکست بخورید تا شکست نخورید.
6- مدیریت زمان داشته باشیم
عامل مهم دیگر در عدم نتیجه گیری داوطلبان کنکور، عدم مدیریت زمان اصولی می باشد. حال می تواند به زمان مطالعه درسی و برنامه ریزی مربوط شود و یا می تواند در جلسه کنکور ربط پیدا کند. هدف از مشاوره درسی یعنی در انجام امور درسی خود، مدیریت زمان داشته باشیم.
خیلی از داوطلبان در طول هفته زمان مرده دارند و یا به دلایل مختلف در آزمون ها زمان کم می آورند. در ابتدا قبل از هر برنامه ریزی و مطالعه ای باید مدیریت زمان را آموزش ببینید و سپس شروع به مطالعه کنید. که تکنیک های مدیریت زمان را به صورت کامل و دقیق به شما آموزش داده ایم.
7- انضباط درسی داشته باشیم
در زمان مطالعه حتما انضباط شخصی را یاد بگیرید. یعنی باید اقدامات روز و برنامه ریزی درسی خود را اولویت بندی کنید. هدف از مشاوره درسی همین است که داوطلبان بتوانند از میان کوهی از کار ها و مطالعه و تست ها و آزمون ها و … زمان خود را مدیرتی کنند و برای اجرای کار های خود اولویت بندی داشته باشند.
بدون داشتن انضباط شخصی موفقیت امکان پذیر نیست. اگر نگاهی به زندگی رتبه های برتر کنکور داشته باشید؛ همگی برای کار های روزانه و درسی خود حتی کوچک ترین کارها نیز اولویت بندی و برنامه ریزی داشته اند. بنابراین داشتن انضباط درسی یک عامل مهم در رتبه سازی کنکور می باشد.
8- تمرکزتان را افزایش دهید
تمرکز بر کیفیت مطالعه تاثیر می گذارد. اگر مطالعه شما بدون تمرکز و دقت کافی باشد صرفا یک ساعت درسی را می گذرانید بدون اینکه ثمری داشته باشد. برای افزایش تمرکز باید عوامل گوناگونی را رعایت کنید که برخی از آنها به عادت های روزانه بر می گردد و برخی نیز نیاز به تمرین و تکرار دارد. عامل اصلی افزایش تمرکز یک خواب کافی و آرام است.
حتما بین ساعت 12 تا 1 بامداد بخوابید و در شبانه روز بین 7 الی 8 ساعت بخوابید. عامل بعدی تغذیه است. به هیچ عنوان بدون صبحانه شروع به مطالعه نکنید. در جلسات مشاوره درسی یک مشاور با تجربه باید به تمامی این عوامل توجه کند. همچنین برای افزایش تمرکز باید تمرین هایی را انجام دهید که در ویدئو کامل و دقیق توضیح داده ایم.
9- عملگرا شویم
صرفا با داشتن مشاوره درسی و برنامه ریزی پیشرفت نمی کنید. بلکه باید عملگرا شوید و خودتان را ملزم به اجرای برنامه ریزی کنید. مسلما خیلی از مواقع وجود دارد که تحت هیچ شرایطی حس و حال مطالعه و پیش رفتن با برنامه ریزی را ندارید. اما یادتان باشد که در لحظه باید احساسات خود را خاموش کنید و از قانون 5ثانیه استفاده کنید؛ یعنی تا 5 بشمارید و سریعا و بدون فکر کردن واحد درسی خود را شروع کنید.
مشکل اصلی داوطلبان این است که برای شروع مشکل دارند اما زمانی که مطالعه خود را شروع می کنند؛ تا انتها پیش می روند. بنابراین برای لحظه شروع باید به هیچ چیز فکر نکین د و حتما تا 5 ثانیه بعد اقدام خود را شورع کرده باشید.
10- نسبت به رقبای درسی پیشرفت کنیم
خیلی از داوطلبان فقط روی نقاط ضعف خود تمرکز می کنند و بیشتر ساعت مطالعه خود را به آن اختصاص می دهند. این یکی از ضعف های برنامه ریزی ضعیف می باشد. در صورتی که اصول مشاوره درسی این است که داوطلب در کنار توجه به نقاط ضعف خود به نقاوط قوت خود نیز توجه کند تا تبدیل به نقطه ضعف نشوند.
بنابراین برنامه ریزی باید به دو بخش تقسیم شود که تعادل مطالعاتی را نیز در بر بگیرد. در درجه اول باید نقاط قوت خود را بشناسید و برای قوی تر شدن آنها تلاش کنید و بخشی از برنامه را نیز به مطالعه نقاط ضعف خود اختصاص دهید. اگر می خواهید نسبت به رقبای درسی خود پیشرفت کنید این دوعامل را در مطالعه خود در نظر بگیرید.